Nieuwsarchief

2009

Dag van Oude Dorpskern groot succes

Dag van de Oude Dorpskern groot succes

De maquette van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft zaterdag 12 december voor veel discussie gezorgd. Honderden mensen wisten de maquette in de trouwzaal van de Watertoren te vinden. De plaatsen rond het beschermd dorpsgezicht die in 2025 waarschijnlijk opnieuw bebouwd zijn, waren wit geschilderd.
Ard Kramer, voorzitter van de monumentencommissie, was erg tevreden over het verloop van de dag. Voor de officiële opening was meer belangstelling dan verwacht. Het afsluiten van de Dorpsstraat voor het autoverkeer, vond hij een succes. “Zo ziet de Dorpsstraat eruit als honderd jaar geleden op oude foto’s: wat auto’s, wat fietsers en verder alleen wandelaars.” Ook Harmonievereniging Barendrecht was tevreden. Er zouden een volgende keer echter meer activiteiten op het Doormanplein moeten zijn. Nu waren bijna alle activiteiten binnen.

Lees meer...

Open Monumentendag 2010

Open Monumentendag

Open Monumentendag 2010 zal plaatsvinden op 11 en/of 12 september. Het landelijke thema is De smaak van de 19e eeuw.

Lees meer...

Tentoonstelling Kantkring Baernekant

kantkloswerk

Vrijdag 20 en zaterdag 21 november organiseert de Kantkring Baernekant een tentoonstelling in D'Ouwe School

Lees meer...

Kerkepad onthuld

onthulling Kerkepad

Door ds. Philip van Wijk en mevr. Pia Mooyaart werd zaterdag 12 september tijdens de Monumentendag het straatnaambordje onthuld, dat verwijst naar het Kerkepad.

Lees meer...

Open Monumentendag

De jaarlijkse Open Monumentendag wordt dit jaar officieel geopend op de Singel. Bij huisnummer 35 wordt zaterdag 12 september om 11.00 uur een bordje onthuld, dat verwijst naar het Kerkepad. Dit pad liep vroeger door de landerijen naar de Dorpskerk. De Historische Vereniging toont in gebouw d’Ouwe School een expositie over kaarten. Deze sluit aan bij het landelijke thema van de dag: Op de Kaart. Bij goed weer wordt er met stoepkrijt een kaart getekend op het plein tussen de Dorpskerk en de Watertoren. ’s Middags kan de Watertoren worden beklommen.

Lees meer...

Zoekplaatje

zoekplaatje

Soms hebben we foto's die heel erg leuk zijn maar we weten niet wie er op staan, daarom doen wij een beroep op jouw medewerking. We hebben zes foto's geselecteerd van schoolklassen van 1967 tot 1988.

Lees meer...

Archeologisch onderzoek nodig voor De Boom 2

Terrein De Boom 2

Voordat de bouw van het complex De Boom 2 begint, moet er archeologisch onderzoek gedaan worden. Dat zegt Ton Blinde van de werkgroep bodemonderzoek van de Historische Vereniging Barendrecht.

Lees meer...