Nieuwsarchief

september 2014

Tentoonstelling “Op Reis “ nog te bezichtigen op zaterdag 4 oktober

De Historische Vereniging Barendrecht kan terug kijken op een succesvolle tentoonstelling “Op Reis” in het museum van D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a.

Aanstaande zaterdag 4 oktober is de laatste kans om de tentoonstelling te bezichtigen. Het museum is dan geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Lees meer...

Fotoboek Barendrecht, veranderingen in de 20ste eeuw

Bij Uitgeverij Deboektant Klaaswaal verschijnt op zaterdag 11 oktober a.s. het fotoboek getiteld ‘Barendrecht, veranderingen in de 20ste eeuw’. Het boek met meer dan 200 foto’s werd samengesteld door twee leden van de Historische Vereniging Barendrecht te weten Hans Verschoor en Leo van Wijk.

Als onderwerp werd gekozen voor de veranderingen die het dorp door de jaren heen heeft ondergaan. Veranderingen, die zeker voor Barendrecht niet gering waren.

Lees meer...

Tentoonstelling "Op Reis" wegens succes verlengd tot zaterdag 4 oktober

Maquette van het NS-station van Barendrecht

Tijdens de Open Monumentendag was het een gezellige drukte bij tentoonstelling “Op Reis” in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht. Zowel buiten als binnen in D’Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a was een bonte verzameling objecten tentoongesteld met als blikvangers de antieke auto’s, beschikbaar gesteld door Dhr. Theo Vogelaar, Dhr. Jeroen Kooy en Dhr. Cees Schaap, evenals de maquette van het oude NS-station, beschikbaar gesteld door Dhr. Ewout Blinde trokken grote aantallen bezoekers.

Lees meer...

Monumentendag bij de Historische Vereniging Barendrecht

“Op reis” is dit jaar de rode draad die door het evenement Open Monumentendag op zaterdag 13 september in Barendrecht zal lopen.

Een prachtig thema dat een bonte verzameling van historisch materiaal met elkaar verbindt. Materiaal samengebracht in D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a.

Lees meer...