Nieuwsarchief

juni 2014

Historische Vereniging Barendrecht druk bezocht tijdens het ZomerFeest

Ad den Otter geeft uitleg en demonstratie over vlasverwerking

Er was bijzonder veel belangstelling voor Ad den Otter die uitleg en demonstratie gaf over vlasverwerking. Hierbij maakte hij gebruik van antieke gereedschappen zoals de repel, de braker, de zwingel en als laatste bewerking de hekel.

Voor de jonge bezoekers veelal een leerzame uiteenzetting hoe een en ander vroeger in zijn werk ging, voor de oudere bezoekers meer een moment van herkenning.

Lees meer...

Kerstballen op ZomerFeest

Kunstenares Margo Boers (Bonney Bee) en voorzitter Jannie Schaap

Kunstenares Margo Boers (Bonney Bee) heeft zaterdag tijdens het ZomerFeest een nieuwe serie Barendrechtse kerstballen gepresenteerd.

De eerste set is aangeboden aan de Historische Vereniging Barendrecht. Voorzitter Jannie Schaap was erg onder de indruk van het resultaat.

Lees meer...

Barendrechtse Erepenning voor mevrouw Corrie Ratsma

mevrouw Corrie Ratsma een Barendrechtse Erepenning uit handen van burgemeester Van Belzen

Op vrijdag 20 juni ontving mevrouw Corrie Ratsma een Barendrechtse Erepenning uit handen van burgemeester Van Belzen.

Mevrouw Ratsma kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor haar vrijwillige inzet voor de Historische Vereniging Barendrecht, haar betrokkenheid bij 'Het Elastisch Perspectief' (het kunstenplan voor Carnisselande) en haar inspanningen voor het project 'Cultuur Baanbrekend'.

Lees meer...

Partner op ZomerFeest

Tafel gedekt met oude serviezen

Ook de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) opent weer haar deuren tijdens het ZomerFeest van zaterdag 28 juni in de Oude Dorpskern van Barendrecht. De openingstijden op deze feestelijke dag zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

De HVB is zoals gebruikelijk een partner in de feestelijkheden met diverse activiteiten zowel binnen als buiten d’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150/150a.

Lees meer...