Nieuwsarchief

november 2011

Film over 500-jarige Dorpskerk

Bas Romeijn overhandigt het eerste exemplaar aan Arij Kammeraad

Ter gelegenheid van het jubileum van de Dorpskerk heeft de Historische Vereniging Barendrecht een film gemaakt over dit oudste monument van het dorp. De dvd is vrijdagmiddag 25 november gepresenteerd. De film is gemaakt door Bas Romeijn, die een jaar lang gebeurtenissen in de kerk in beeld bracht. In beeld verschijnen dan ook concerten, de 4 mei-herdenking, een huwelijk en een kerstnachtdienst bij kaarslicht.

Lees meer...

Historische Sinterklaasintocht

Historische Sinterklaasintocht

Onlangs is er een filmverslag opgedoken van het bezoek van Sint Nicolaas aan Barendrecht in 1976. Dat was de tijd dat Sinterklaas, vanwege de nog niet volgebouwde open plekken, per helikopter kon arriveren. Daarom was het bij de aankomst op een terrein bij de Lavendelhof een drukte van belang.

Lees meer...

Expositie Holly Hobbie

Tentoonstelling Holly Hobbie

Zaterdag 5 november is er bij de Historische Vereniging Barendrecht een expositie over Holly Hobbie. Holly Hobbie is de naam van een fictief meisjesfiguur. Zij werd getekend door Denise Holly Hobbie. In de jaren zeventig en tachtig was Holly Hobbie zeer populair als pop en als illustratie op producten als ansichtkaarten, kleurboeken en poesiealbums.

Lees meer...